Sfaturi utile :
Alegeti la achizitionare o masina de spalat cu o clasa de energie cat mai buna ( A++ , A+++ ) pentru un consum optim de resurse si un spalat cat mai bun. Clasa de energie este trecuta pe fisa tehnica a masinii si este afisata intr-un loc vizibil.
Rufele se sorteaza in functie de culori si material, pe eticheta hainelor existand simboluri care reprezinta instructiunile de spalare recomandate de producator, de aceea se recomanda verificarea acestora inaintea achizitionarii hainelor.
Textilele din fibre naturale (matase, bumbac) se separa de cele artificiale (poliester) care pot absorbi uleiurile din anumite fibre naturale.
Cele mai bune materiale din care sunt fabricate cuvele masinilor de spalat sunt : inox, poliplex si duraprop.
Se recomanda utilizarea produselor anticalcar daca in regiunea in care locuiti apa este mai dura (bogata in calciu, magneziu si alte saruri minerale) , calcarul depus pe componentele unei masini de spalat va reduce randamentul , va creste consumul de energie , va ingusta diametrul furtunurilor ceea ce poate provoca defectiuni serioase si costisitoare ulterior.
Pentru rufele albe se utilizeaza detergentii pudra deoarece detergentii lichizi nu contin agenti de albire. Se pot folosi cei lichizi in cazul in care se foloseste si un inalbitor separat.
De asemenea, se recomanda ca detergentul sa nu se puna de la inceputul programului de spalare si sa se lase sa traga apa pana se vede in partea de jos a hubloului. Dupa principiul vaselor comunicante apa intra in cuva si in furtunul de evacuare in acelasi timp, cu tot cu o parte din detergent.
Picioarele masinii de spalat (echilibrul acesteia) se verifica periodic pentru o pozitionare optima evitand situatia unei masini care "fuge" sau a defectiunilor rezultate din cauza instabilitatii.
Pentru o cuva cu rufe putine setati ( daca exista optiunea ) o viteza de centrifugare mai mica (600 - 800 rpm).
Daca din masina se simt mirosuri neplacute se efectueaza un program complet de spalare la o temperaturaridicata (60 - 90 grade Celsius) cu clor, soda sau otet, acestea dizolvand grasimile, noroiul sau mucegaiul care pot acoperi cuva, furtunele sau celelalte componente ale masinii .
Dupa fiecare ciclu de spalare se sterge si se usuca garnitura hubloului si se lasa usa deschisa pentru aerisire, iar sertarul de detergenti se spala si se sterge cu o carpa curata.Din cauza detergentilor si a balsamuluiconcentrat, pe sertar se poate forma mucegaiul, iar in anumite situatii se poate infunda compartimentul iar apa nu mai trece.
Daca simtiti o furnicatura in mana in momentul in care atingeti cuva masinii sau chiar masca acesteia inseamna ca priza sau cablul de alimentare are o problema - priza, nu are impamantarea facuta adica firul verde cu galben nu este corect legat sau cablul are probabil o inrerupere, in acest caz fiind nevoiti sa il inlocuiti.
Indiferent de cauza socului electric nu incercati sa rezolvati singuri problema, lasati aceast lucru in seama PERSONALULUI CALIFICAT!







